söndag 3 augusti 2014

Kvällsmat på fat

Idag serverade jag min goda fisksallad på fat från Mateus och skålar från Iittala. 

Recept:

4 st rödspättafilér
Ruccola 
Spenat
Purjolök
Färska harrie couverts
Paprika
Gurka
Avokado
Pinjenötter

Börja med att lägga ruccola och spenat så att det täcker fatets botten. Hacka lite purjolök efter tycke och smak. Koka harrie couverts och häll sedan av vattnet och lägg dem på salladen. Strimla sedan paprikan och strö över. Skala gurkan och dela på häften och gröp ur kärnhuset med en sked. Strimla gurkan och ringla över salladen. Du kan välja att skära upp avokadon och strö över den direkt på salladen eller lägga upp det på ett fat som jag. Rosta sedan pinjenötterna gyllene i en stekpanna. Därefter smälter du rikligt med smör i stekpannan och  lägger i rödspättafilé med skinnsidan nedåt (kom ihåg att salta och peppra fisken!). Stek den på svag värme tills den blir krispig och tills du ser att fisken börjar bli vit på ovansidan. Vänd sedan på fisken och stek den ett par minuter så den får fin färg. Lägg sedan fisken uppe på salladen. Smaka gärna av med lite örtsalt och citronsalt. 

Som dressing rörde jag ihop en vinägrett med dijonsenap.