tisdag 29 april 2014

Växter

Vill ha något träd på balkongen men har väldigt svårt att bestämma mig för vilket. Antingen ett fikonträd eller ett citron/apelsinträd.. De hade många fina träd att välja mellan på Plantagen. 

söndag 27 april 2014

Balkonginspiration

Jag har fixat med balkongen i några dagar. Har b.la köpt en sjögräsmatta från Plantagen och ett brickbord från Rusta. Brickbordet fanns inte i svart som jag var ute efter, så jag köpte ett rosa och sen lite svart sprayfärg som jag sprayade på. Det dumma med brickbordet var att den hade som små hållare under brickan där bordsbenen skulle sitta i och jag fick inte till det alls, benen ville inte passa. Så jag lyckades bryta bort dom och därmed blev bricka lite bucklig men det får duga endå!

Balkongen börjar sakta men säkert att ta form. Här får ni några sneakpeak bilder!

Före

Efter


lördag 26 april 2014

Balkonginspiration

Vi bestämde oss för att olja in trallen på balkongen och det blev riktigt bra, ett riktigt ansiktslyft. Tänk att lite olja kan fixa en mer ombonad och varm känsla. Här får ni före och efter bilder.

Före

Efter

fredag 25 april 2014

Stilleben

Dålig uppdatering på bloggen. Ska se om jag kan slänga ihop några inlägg under morgondagen. Så länge får ni en bild på hur det ser ut på mitt vardagsrumsbord.


tisdag 22 april 2014

Snygga Brandsläckare

Det är bra att ha en brandsläckare i hemmet, man vet aldrig när man behöver en!

De här är helt klart bland de snyggare brandsläckarna jag sett! De kommer från eldvakt.se och rymmer 2kg abc pulversläckare. Det ingår även ett snyggt svart väggfäste när man köper dem.  Kika in på deras hemsida så hittar ni fler. 



Den mer stilrena varianten av brandsläckare hittar ni hos safe-t.eu där finns de bla i koppar, mässing och silver. Kan det bli mer stilsäkert? De är något mindre än eldvakt.se brandsläckare. 





Nordic design collective

Här kommer tre fina tavlor från Nordic Design Collective.

Har haft fullt upp med jobb hela dagen. Ska försöka lägga upp något roligt i inlägg till helgen. Förmodligen har balkongen börjat tagit form. Oljade in trallen tillslut, det blev riktigt bra! 

Bilder lånade från Nordic Design collectives hemsida. 

måndag 21 april 2014

Fönsterdekoration

Här kommer några fönsterdekorations bilder hemifrån mig. Hoppas det inspirerar!



söndag 20 april 2014

Balkong

Snart blir det dax för att fixa fint på balkongen. Har svårt att bestämma om vi ska olja trallen eller köpa trall och lägga ovanpå.Jag har massor med idéer för hur jag vill att det ska se ut. Ska t.ex få hjälp att bygga en spalje som ska täcka den fula skärmväggen som är emot grannen. Nej jag tror det kommer bli riktigt bra! 

Här kommer lite inspirationsbilder jag hittat på weheartit.



Följ min blogg med Bloglovin

lördag 19 april 2014

Mega Bulb Silver

Jag har fallit för den här lampan. Finns i flera olika färger men jag gillar mest den silvriga med svart sladd. 



fredag 18 april 2014

Ikea Badrumsinspiration

Tänkte hjälpa en vän med lite badrumsinspiration, så det här inlägget blir tillägnat henne. Hittade ett gäng fina saker från Ikea

I ett badrum ska det finnas bra med förvaring som samtidigt ska vara praktiskt och snyggt. Så som det vita spegelskåpet och det turkosa plåtskåpet nedan. 

Oftas när jag står och gör iordning mig i badrummet på morgonen så kan tiden lätt ticka på för fort. Att ha en badrumsklocka är något som jag tror många saknar, så varför inte köpa sig en klocka med förvaringsmöjligheter? Både snyggt och praktiskt! Det är bra att ha några öppna hyllplan eller korgar där man kan förvara sånt som ska vara lätt tillhands som nya handdukar, toalettpapper, badskum/salt och något annat dekorativt. 

Sen får vi inte glömma mysfaktorn. Det måste kännas ombonat och lite lyxigt i ett badrum. Med hjälp av någon växt, tavlor och lite levande ljus så kan man lätt få till den där lyxiga hotellkänslan. Det finns väl inget skönare än att lägga sig i ett härligt skumbad med levande ljus och bara koppla av!

Hoppas inlägget inspirerat er, allt hittar ni på Ikeas hemsida. Glad påsk till er alla!








torsdag 17 april 2014

Mässing och Zickzack

Man kan hitta fina mässings ljusstakar på loppis eller som jag, hos mina mor och far föräldrar. Idag fyndade jag på Åhléns och köpte denna matta till köket. Den passade in perfekt och blev precis som jag tänkt mig. Just ja på andra bilden ser ni förresten fönsterbrädan i marmor, fint eller hur?






onsdag 16 april 2014

Skagerak

Danska märket Skagerak har flera fina nyheter inför utomhus säsongen. En super cool torkställning, boulesett, hängmatta och ett praktiskt litet fotbollsmål som man enkelt kan flytta omkring då det inte är så stort. Fotbollsmålet skulle man faktiskt kunna tillverka på egen hand med tanke på den enkla designen. Vad tycker ni, wow eller no no?

tisdag 15 april 2014

En droppe vatten

Indiska säljer en glasskulptur i form av en vattendroppe som innehåller ett par droppar vatten. För varje såld droppe går 20% till WaterAid och deras livsviktiga arbete till att skapa tillgång till rent vatten och sanitet. Kostar 199kr, en bra peng att spendera tycker jag!






måndag 14 april 2014

Dirty linen

Dirty linen, your bed will definitely fall in love with it! Jag har suttit och dreglat länge framför dessa fina sängkläder. Det finns väl inget så bra som att lägga sig i en säng med härliga täcken och kuddar i mjuka och sköna sängkläder?! Det är verkligen något jag kan längta hem till när jag har var vait utomlands en längre tid. Att få komma hem till sin egna säng och bara ligga och gosa in sig i de härliga sängkläderna och helst med en doft av nytvättat. De här får nog hamna på min önskelista till min födelsedag!



söndag 13 april 2014

Coordination

Dessa fina pallar och bord kommer från Coordination Berlin och tillhör kollektionen thread family. De är väldigt väldigt charmiga och fina. Priset är något vi inte ska tala om hehe. Ni hittar dem hos milkster.


lördag 12 april 2014

Nordic Design Collective

För ett par dagar sen beställde jag hem en poster och illustration från Mia Valgren hos Nordic Design Collective. Den heter humlor och lite sött, ett väldigt passande namn. Den är i A4 format och jag tänkte sätta upp den i köket så snart jag köpt mig en ram. Ni får se då hur det blev!



fredag 11 april 2014

Tips!

En av Åhlens nyheter är denna stora glasflaska med kran. Något som måste införskaffas!

Marmor

Marmor är en bergart som bildas genom att kalksten utsätts för höga tryck och temperaturer vilket gör att den ursprungliga bergartens kemiska sammansättning och kristallstruktur ändras. Ren marmor är vit, men oftast när vi tänker på marmor ser vi det marmorerade mönster framför oss. Det marmorerade mönstret är olika slag av föroreningar som bildar olika färger i den vita marmorn.

Nu är det väldigt poppis att inreda med marmor. Många har brickor i marmor där de ställer upp ett stilleben med ljus och någon annan fin detalj. Men de flesta har nog det i köket som köksbänk. Just att ha det som köksbänken är min favorit, det är väldigt bra att baka på. Dock ska man behandla den med någon typ av impregnering då den annars kan bli missfärga av t ex rödvin. Hemma hos oss har vi det som fönsterbräda och det var det första som jag blev förälskad i när vi flyttade in!

Om ni letar efter en inte allt för dyr marmor bricka så har Åhlens en serveringsbräda i marmor för en billig peng. 




 
Bild lånad från Pinterest. 


torsdag 10 april 2014

HAY

2002 grundades Hay och 2003 lanserades deras möbelkollektion. Hays målsättning är att med ett nutida sammanhang hitta tillbaka till den danska möbeldesignen som fanns under den innovativa storhetsperioden på 1950- och 1960-talet.

Jag har länge gått och kollat på stolar från Hay. De är så himla fina, kanske får slå till snart! Här är ett axplock från Hay och ni hittat de hos rum21