måndag 28 juli 2014

Dulton köksvåg

På min inköpslista står en Dulton köksvåg härnäst. Tänkte svänga förbi cervera till helgen om jag får en stund över. Det lutar åt en svart då jag redan har en timer i samma färg. 

Det tar sin lilla tid att köpa det man vill ha men tillslut är allt komplett och flyter samman på harmonisktsätt. Kvar till köket är nu bara köksstolar samt salt/pepparkvarn från peugoet. 


söndag 27 juli 2014

Fjäril

Idag har jag vikt fjärilar av papper i olika storlekar. Det är en början till en mobil som jag tänkte sätta upp i fönstret eller i taket i sovrummet.

Jag satt och googlade på pappers mobiler. Och hittade en jättefin mobil med luftballonger och moln. Riktigt fin! Ni hittar den här


Kylskåpsmagneter Tovelisa


Jag klickade hem dessa kylskåpsmagneter som Tovelisa har illustrerat. Hon är så himla duktig och skapar unika illustrationer. Ni kan hitta hennes Illustrationer hos Nordic Design Collective.



onsdag 23 juli 2014

Scandic Face Stockholm

När jag bodde på Scandic i Berlin så såg jag de finaste tvål och shampoflaskorna på rummet, från Face Stockholm. Scandics nyrenoverade hotell är så fräscha och scandinaviskt inrett, det känns som hemma. Dem måste nog vara det hotell med snyggast badrumsartiklar haha!


tisdag 22 juli 2014

Raspberry, black and white

Hemmagjord hallonkräm är så himla gott. Jag brukar inbilla mig att det blir godare om man serverar det i en fin skål. Man äter ju som sagt med ögat också. Kanske därför jag har en förkärlek till fint porslin? Haha. Denna skål kommer från Indiska dock köpt flera år tillbaka så de finns inte kvar. Jag hade gärna haft några fler för de är så fina!



fredag 18 juli 2014

Inredningsinspiration

När jag letar inspiration och vill drömma mig bort brukar jag använda we <3 it eller google. Här är några av mina favoriter från we <3 it. 


Balkong spaljé

Äntligen är spaljén på plats! 

Min idé för att täcka den tråkiga väggen gjorde min far till verklighet. Spaljén är delbar i två, vilket gör det enkelt att plocka ner den dagen vi flyttar. Mina mått stämde in i minsta millimeter. Är så tacksam för all hjälp, det syns att det är gjort med kärlek. Bästa pappa!

Här får ni lite före och efter bilder. Som ni ser blev det stor skillnad. Ska försöka ta lite bättre bilder senare, så länge får instagrambilderna säga sitt!


tisdag 15 juli 2014

Balkonginspiration

Balkongen börjar få mer liv och många sena varma sommarkvällar har spenderas där. Tänkt att det har varit så fina kvällar de senaste veckorna, något vi ska ta vara på och njuta av. Det blev dock inget fikonträd eller apelsin/citronträd som planterades på balkongen. Det fick bli gamla hedliga pelargoner, de tål värmen bra. 

I veckan kommer spaljen upp också, så den får ni se bild på senare. 


Kökstavla

Nu var det länge sen jag skrev här på bloggen. 

Nu har jag äntligen tagit tag och fixat till ert par gamla kökstavlor. Har tänkt att pyssla ihop något själv ett bra tag och igår kväll/natt kom inspirationen till mig. Jag blev ganska nöjd faktiskt. En liten sommar piff i köket!