tisdag 5 augusti 2014

Instagram och Facebook

Hej på er, följ mig på instagram och Facebook är ni gulliga!  

Jag heter @mihome_ på instagram och M-i home på Facebook. Tack så mycket! 


Bröllopspresent tips!

När man ger pengar i present kommer de oftast i ett kuvert med ett fint kort. Det var det jag också var påväg och skulle göra. Sen fick jag idéen att vika pengarna till något roligt. Så jag vek en klänning och en skjorta och gjorde en lite semester inspireras tavla av det. Det blev lite roligare i alla fall!


måndag 4 augusti 2014

Loppis fynd!

För några helger sen åkte vi iväg till en loppis som vi besöker varje sommar. De har alltid ett noga utvalt sortiment. Det är rejäla saker som är bevarade i gott skick och som inte är allt för dyrt. Förra året köpte vi en stor mjölkkanna som vi har som paraply/skohornställ i hallen. I år hittade vi den här tjusiga 30-tals telefonen som även den fick sin plats i hallen. Jag är helt förälskad i den! 


Sen hittade jag små söta konservburkar en med aromtätt lock och två med glas lock. Passar perfekt till sylten och de inlagda gurkorna i kylen. Visst är de tjusiga? 



söndag 3 augusti 2014

Kvällsmat på fat

Idag serverade jag min goda fisksallad på fat från Mateus och skålar från Iittala. 

Recept:

4 st rödspättafilér
Ruccola 
Spenat
Purjolök
Färska harrie couverts
Paprika
Gurka
Avokado
Pinjenötter

Börja med att lägga ruccola och spenat så att det täcker fatets botten. Hacka lite purjolök efter tycke och smak. Koka harrie couverts och häll sedan av vattnet och lägg dem på salladen. Strimla sedan paprikan och strö över. Skala gurkan och dela på häften och gröp ur kärnhuset med en sked. Strimla gurkan och ringla över salladen. Du kan välja att skära upp avokadon och strö över den direkt på salladen eller lägga upp det på ett fat som jag. Rosta sedan pinjenötterna gyllene i en stekpanna. Därefter smälter du rikligt med smör i stekpannan och  lägger i rödspättafilé med skinnsidan nedåt (kom ihåg att salta och peppra fisken!). Stek den på svag värme tills den blir krispig och tills du ser att fisken börjar bli vit på ovansidan. Vänd sedan på fisken och stek den ett par minuter så den får fin färg. Lägg sedan fisken uppe på salladen. Smaka gärna av med lite örtsalt och citronsalt. 

Som dressing rörde jag ihop en vinägrett med dijonsenap.