tisdag 27 januari 2015

Vans tavla

De här med borrhål i väggen det är inget jag gillar. Man borrar upp en tavla sen när man tröttnar (om man tröttnar) så måste man ta hänsyn till det. Min förra tavla jag hade här hängde på två skruvar och nu den nya på en skruv. Visst skulle man kunna försöka hitta en tavla i samma mått men om man tröttnat på det måttet då? Någon som har något bra tips förutom att spackla och tapetsera om?


söndag 25 januari 2015

Salt & Peppar

Jag är så nöjd med mina Peugeot kryddkvarnar. Använder de varje dag och ibland blir det ett extra drag bara för att det är så kul att mala själv, hahaha! Min bästa julklapp helt klart! 

Tänk att för en månad sedan var det jul. Tiden går alldeles för fort och snart är februari här. Och sen säger det bara swish så börjar våren att slå ut. 


Solen och dammet

Idag tittade solen fram och lös upp lägenheten så fint. Men mindre fint när man ser allt damm. Det var bara att börja att städa. Och det behövdes kan jag lova. 

onsdag 21 januari 2015

Granen has arrived!

Granen som jag beställde kom för en vecka sen. Har inte förrän idag orkat testa att sätta ihop den. Jag är faktiskt otroligt nöjd. Man sätter ihop den genom att först montera stammen och sedan hänger man på grenarna. För att få den mer fluffig kan man separera barrkvistarna då de är gjorda av ståltråd. 

Med lite pynt och ljusslingor så kommer den se helt fantastisk ut. Nu är den dock ner packad igen men snart är det jul igen, hahaha! 

Vad tycker ni, visst är den fin för att vara i plast? Jag tycker den ser ut som en naturlig gran. 



måndag 12 januari 2015

Kajsa Cramer

En mugg från Kajsa Cramer köpte jag i julklapp till mig själv. Den har används flitigt som ljuslykta, temugg och frukostskål. Gillar den bäst till mina frukostflingor, det blir en lagom portion i den. 





torsdag 8 januari 2015

Fin plastgran

Innan jul kollade jag runt efter en fin plastgran som såg naturlig ut och som var tät så att man inte såg in till stammen men alla jag hitta kosta flera tusen. Så kom jag och tänka på att de flesta butiker rear ut julsakerna nu så varför skulle de inte rea ut plastgranar? Kollade runt lite och hittade på en superfin gran från helgbutiken.se där den var nedsatt med 50%. Så ja, jag beställde mig en julgran i Januari. Granen heter Julgran Ljusdal.

Ska pröva sätta upp den när den kommer bara för att se så att den fungerar sen åker den in i förrådet tills nästa jul. Jag sparar i alla fall någon tusen lapp, ett riktigt fynd. Plus att den kommer hålla i flera år och den barrar inte!