tisdag 24 februari 2015

Drömmer om ett..

Drömmer om ett långt och härligt köksbord med blandade stolar omkring. Där vi kan bjuda hem släkt och vänner på middag, fira någons födelsedag eller nån mysig högtid. Ett bord med iläggsskivor så att man kan vara många. Ja en dag får jag mitt köksbord och stolar, förmodligen snart, hoppas jag i alla fall.


måndag 23 februari 2015

Vardagsrum

Vardagsrummet är nog det rummet jag spenderar mest tid i här hemma. För ett tag sen köpte vi en ny tv-bänk. Den vägde bly (92kg!!). Egentligen är det en buffé och inte en tv-bänk. Men jag har länge velat ha en tv-bänk som inte är i samma höjd som golvet så då passade denna buffe från serien Lodge hos Em Möbler väldigt bra. Jag är nöjd!




onsdag 11 februari 2015

Åhlens tvättkorg

Sprang över denna idag. Väldigt fin tvättkorg en av Åhlens nyheter för i år. Vad tycker ni?


tisdag 10 februari 2015

Fönsterfilm/insynsskydd Panduro

I helgen åkte fösterfilmen upp i vardagsrummet. Var lite små pilligt att få till men efter några försök kom jag på att det var bra att spraya rikligt med vatten på fönstret för då var det enklare att skrapa bort luftbubblorna. Så nu slipper vi har neddraget och släpper in vårljuset!



söndag 8 februari 2015

Stockholm furnfair mässa

Igår var vi på mässa i Sthlm. Såg så himla mycket fint. Det märks verkligen att mässing och stora glödlampor är årets trend. I nästan varje monter speglades den trenden. Lyssnade på en föreläsning om hur man blir mer kreativ och att man ska våga vara mer personlig i sin inredning. Man behöver inte ha som alla andra så att det blir sådär opersonligt och som ett uppslag ut en inredningstidning. Våga använda färg, utgå från 2-3 basfärger på väggar, tak, golv och de större möblerna kombinera med accentfärg i olika nyanser på inredningsdetaljer, textilier och lägg även till en kontrastfärg. 

I markslöjds monter hittade jag julbelysning för den kommande julen 2015. Jag fastnade för dessa svarta stjärnor i glas, både den hängande och stående. Den stående liknar en stjärna som House Doctor tidigare haft. Men då var den en ljusstake. Nu vet jag i varje fall vart jag ska köpa min nästa julstjärna. 

Och montern från By Rydéns var to die for. Guld, Rosa, grått och vitt! 





Garderobsinredning

Första installationen av trådbackar är på plats. Vi köpte en till att börja med och så ska vi stapla en till ovan på. Blev så otroligt mycket bättre än tidigare. Blev en rejäl rensning bland gamla handdukar och sängkläder. Lika bra att kasta de där handdukarna som ligger år ut och år in längst in i garderoben bara för att nån gång kommer de behövas. Alltså har jag inte använt de på 5 år så tror jag faktiskt inte jag kommer använda de det här året heller. 


fredag 6 februari 2015

Billybokhylla

Piffade till min gamla Billybokhylla genom att köpa nya knoppar i mässing och porslin från åhlens. Det blev väldigt bra. 

I helgen ska jag på möbel och belysningsmässan i Stockholm. Hoppas jag får lite inspiration! 

Idag är det fredag och i morse var det väldigt jobbigt att vakna. Ikväll blir en tidig kväll med lite film eller serie mys. Har inte riktigt bestämt mig än. 


torsdag 5 februari 2015

Fönsterfilm

Jag funderar på att sätta fönsterfilm i vardagsrummet eftersom grannes balkong är precis utanför. Så varje gång grannen är ute på sin balkong ser han rakt in i vårt vardgasrum. Vi har alltid persiennerna neddragna vilket är lite tråkigt plus att det inte kommer in så mycket dagsljus. Hittade den här bilden på nätet och jag tycker faktiskt att det var rätt så snyggt med fönsterfilm. 


onsdag 4 februari 2015

Ordning & reda

Håller på att sorterar varje vrå här hemma. Vi har en garderob i sovrummet där vi bara tryckt in allt vi inte vet vart vi ska göra av. Dörren till garderoben har vi sen länge ställt bort för annars får vi inte plats med ett sängbord. För några år sen var de svarta förvaringsboxarna hela och det såg snyggt ut men ja inte nu längre. Så jag satt upp en gardin i stället för att sätta dit dörren igen. Tanken är att vi ska köpa bättre garderobsinredning och kasta de trasiga förvaringsboxarna. Men så länge bjuder jag på en för och efter bild. 


tisdag 3 februari 2015

Ge mig...

Denna klocka, love at first sight. Behöver jag säga mer.. På min egna önskelista till mig själv...nån gång. 

Lång dag.. Snart är det alla hjärtans dag vad ska man hitta på till sambon då tro?